Videó típusok – témaválasztás videóhoz

Már azt a döntést sem feltétlenül egyszerű meghozni, hogy videózásra add a fejed, és még ha a videó mellett teszed is le a voksod, jön egy csomó új kérdés. Milyen videó legyen? …és főként miről szóljon a videó?

Témát videódhoz találhatsz úgy, hogy biztosra mész, és olyan témákról készítesz/készíttetsz videód, ami már hagyományos írott formájában is sikert aratott. Az elv a következő: ha valami írásban működik, akkor az valószínűleg működni fog videón is!

 

MILYEN VIDEÓ TÍPUSOK KÖZÜL VÁLOGATHATSZ?

Videó típusok - Miről szóljon a videó?

 

1. TERMÉKVIDEÓK

Ma már mindenféle méretű cég használ online videókat, amikor elindít egy új terméket vagy szolgáltatást. Egy ilyen videóval bemutatható az adott termék, azonban néhány cég itt nem áll meg, még azt is közzéteszik, hogy miként érdemes használni az adott terméket. Egy-egy ilyen termékbevezetés egyébként arra is lehetőséget nyújt, hogy árengedményt adj az ügyfeleknek egy meghatározott időre.

 

2. MÁRKAVIDEÓK

A márkavideók tipikusan valamilyen nagyobb hirdetési kampány részei. Ezek bemutatják a cég távolabbi terveit, küldetését, és persze a termékeit és szolgáltatásait. A cél az ismertség növelése, és a célközönség bevonzása.

 

3. ESEMÉNYEKRŐL KÉSZÜLT VIDEÓK

Egy élő közvetítés elsősorban azoknak szólhat, akik nem tudnak jelen lenni személyesen egy eseményen. Ha szervezel egy konferenciát, egy kerekasztal beszélgetést, nyílt napokat vagy bármilyen más megmozdulást, akkor készíts róla videót. Egy ilyen közvetítés tartalmazhatja a teljes eseményt, vagy annak csak egy részét. Ez mehet akár élőben is (live video), csak ilyenkor a közönségedet előre tájékoztasd arról, hogy live streamingre készülsz, így nem maradnak le róla. Ha meghívnak egy iparági eseményre, az arról készült videót ugyancsak közzéteheted a célcsoportod számára, akár a Facebook-on, akár más közösségi média oldalakon keresztül.

Videomarketing | live video | élő videó

 

4. SZAKÉRTŐI INTERJÚK

Jó megoldás lehet interjúk készítése belső szakértőkkel, illetve iparági vezetőkkel. Ezzel fokozhatod a hitelességed, valamint a célközönséged irántad megnyilvánuló bizalmát is. Ehhez csak meg kell találnod a megfelelő véleményformálókat az iparágadban, és lefolytatni egy beszélgetést velük a közönséged előtt.

 

5. TIPPEK ÉS TANÁCSOK

Ezek olyan útmutatók bizonyos eszközök, termékek, szoftverek, stb. használatához, melyek segítik a közönséged. Rengeteget találsz belőlük a YouTube-on, és igazán örökzöld tartalmak lehetnek. Az embereknek ugyanis mindig szükségük van segítségre bizonyos dolgok használatához, és sok esetben egy vizuális útmutató gyakran hatékonyabb megoldást jelent, mint ha egy szöveges blogbejegyzésből kellene megérteni az adott dolog működését. Az ilyen típusú videók segíthetnek az értékesítőidnek, és az ügyfélszolgálatnak az ügyfelekkel való kommunikációban, hiszen nem nekik kell mindent elmagyarázniuk, megteszi helyettük egy videó.

 

6. MAGYARÁZÓ VIDEÓK

A magyarázó videók segítenek a közönségednek jobban megérteni, hogy miért lehet szükségük a termékedre vagy szolgáltatásodra. Abban térnek el a termékvideóktól, hogy benne egy vásárlói persona szerepel, mely végighalad az elképzelt úton, ahol megküzd a problémákkal.

 

7. ANIMÁCIÓS VIDEÓK

Az animációs videók kiválóan alkalmasak nehezen megragadható elképzelések megfogalmazására, elvont szolgáltatások vagy termékek ismertetésére. Nagy előnyük, hogy gyorsan elkészülnek, költséghatékonyak, és nem kell személyesen szerepelni benne sem neked, sem más valós személynek.

 

Kinek ajánlott az animációs videó?

 

8. KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Sok időt takaríthatsz meg, ha a felhasználói kérdésekre videón adsz válaszokat. Akár azokra, amelyek a weboldaladon felmerültek, akár pedig azokra, melyek egy ilyen esemény során bukkannak fel. A Facebook Live egy igen jó, interaktív megoldás erre.  Természetesen Te is feltehetsz kérdéseket a közönségednek. A kapott válaszokat aztán felhasználhatod a terméked fejlesztésére, promóciós kampányok kidolgozására, stb..

 

9. ÜZENETEK

Az előbbihez hasonló, amikor egy beszélgetést videó útján folytatsz le, illetve e-mailben vagy bármely szöveges üzenetben megjelent véleményekre videóban reagálsz.

Videomarketing | videó e-mail

 

 

10. ÜGYFELEK  VÉLEMÉNYEI (TESTIMONIALS)

Ezeknek mindig van helyük egy weboldalon, sokkal jobb bizalomnövelő eszköz, mint a hagyományos írott verzió. A videó még hitelesebbé teszi a véleményt, hiszen az ügyfél itt már mozgóképen, hanggal van jelen természetesen a neve és pozíciója megadása mellett.

 

11. HÍREK MEGOSZTÁSA

Videó típusok | videó hírek - hírek megosztása videónNem csak szöveges formában lehet tájékoztatni arról az embereket, hogy mi történik a céggel vagy mi a helyzet egyes termékekkel, szolgáltatásokkal, hanem videón is. Keress különféle kreatív megoldásokat, hogy lenyűgözd a közönségedet. Adhatsz nekik hasznos tippeket is, így többször visszatérnek, tovább maradnak az oldaladon, és így persze több esélyed lesz az eladásra is. A legfontosabb azonban, hogy értéket adj számukra és legyél következetes.

 

 

12. A SZÍNFALAK MÖGÖTT

Szintén jelentős mértékben hozzájárul a bizalom építéséhez, ha az ügyfelek belülről is látják a céged működését, főként ha fizikai termékekkel, gyártással foglalkozol. Ezt a működést be lehet mutatni fotókon is, némi szöveggel kiegészítve, de mégiscsak hatékonyabb, ha videón látható, miként zajlik a mindennapi munka, hol készül az a termék vagy szolgáltatás, melyet az ügyfél éppen megrendelni készül.

 

 

13. HIRDETÉSEK

A videós hirdetés ma már megszokott dolog. Évekkel ezelőtt az egyetlen csatornát ezek bemutatására a tévé jelentette, mára azonban az elsődleges felület az internet lett. Most már a cégek közvetlenül az érdeklődők mobilján jelenítik meg a videóhirdetéseket. Erre példa a YouTube vagy a Facebook hirdetés, melyek igen relevánsak.

 

Kapcsolódó cikkek:

30 videótartalom ötlet – Miről szóljon a videóm?

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Az oldalunkon a latogatói élmény érdekeben cookie-kat használunk.