Miről szóljon a videó? Videó tartalom

Videó témaválasztás: miről szóljon a videó?

Már Te is érted, hogy céged nem lehet meg sokáig videó nélkül, de teljesen tanácstalan vagy, miről szóljon a videó? Többféle módon is nekikezdhetsz a témaválasztásnak >>

 

A biztos út, ha olyan témába fektetsz időt és pénzt, ami valószínűleg érdeklődésre tart számot, de természetesen választhatsz is különféle tématípusok közül. Ötleteket meríthetsz, ha:

  1. Átnézed a blogbejegyzéseidet, és kiválasztod azokat, amelyeket leginkább kedvelt a közönséged, a legtöbb interakciót váltotta ki a piacodból.
  2. Megkeresed a legnépszerűbb közösségi médiás posztjaidat. Amennyiben a közösségi platformokra is ki akarsz lépni videós tartalommal, úgy ez a lépés elengedhetetlen. Keresd a legtöbbet megosztott, kommentelt posztokat!
  3. Ne hagyd ki a konkurenciafigyelést sem! Nézd meg versenytársaid népszerű posztjait, videóit a közösségi platformokon, Youtube-on.
Videó témaválasztás: miről szóljon a videó?
Videó témaválasztás | Ha valami írásban működik, akkor az valószínűleg működni fog videón is

 

MILYEN VIDEÓ TÍPUSOK KÖZÜL VÁLOGATHATSZ?

1. TERMÉKVIDEÓK

Ma már mindenféle méretű cég használ online videókat, amikor elindít egy új terméket vagy szolgáltatást. Egy ilyen videóval bemutatható az adott termék, azonban néhány cég itt nem áll meg, még azt is közzéteszik, hogy miként érdemes használni az adott terméket. Egy-egy ilyen termékbevezetés egyébként arra is lehetőséget nyújt, hogy árengedményt adj az ügyfeleknek egy meghatározott időre.

 

2. MÁRKAVIDEÓK

A márkavideók tipikusan valamilyen nagyobb hirdetési kampány részei. Ezek bemutatják a cég távolabbi terveit, küldetését, és persze a termékeit és szolgáltatásait. A cél az ismertség növelése, és a célközönség bevonzása.

 

3. ESEMÉNYEKRŐL KÉSZÜLT VIDEÓK

Egy élő közvetítés elsősorban azoknak szólhat, akik nem tudnak jelen lenni személyesen egy eseményen. Ha szervezel egy konferenciát, egy kerekasztal beszélgetést, nyílt napokat vagy bármilyen más megmozdulást, akkor készíts róla videót. Egy ilyen közvetítés tartalmazhatja a teljes eseményt, vagy annak csak egy részét. Ez mehet akár élőben is (live video), csak ilyenkor a közönségedet előre tájékoztasd arról, hogy live streamingre készülsz, így nem maradnak le róla. Ha meghívnak egy iparági eseményre, az arról készült videót ugyancsak közzéteheted a célcsoportod számára, akár a Facebook-on, akár más közösségi média oldalakon keresztül.

Van még több is! Itt a folytatás: Videó típusok – Miről szóljon a videó? >>

 

Kapcsolódó cikkek:

30 videótartalom ötlet – Miről szóljon a videóm?

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Az oldalunkon a latogatói élmény érdekeben cookie-kat használunk.