Az üzleti videó 12 fajtája

Üzleti videó készítését tervezed? Az első dolgod, még mielőtt fejest ugranál a videókészítés rejtelmeibe az, hogy meghatározod, milyen típusú videót szeretnél. Hogy segítsünk az indulásnál, itt jön az üzleti videó 12 fajtája >>

1. Demó videók

Az üzleti videó 12 fajtája - Demó videó

A demó videók feladata, hogy bemutassák, hogyan működik a terméked / szolgáltatásod.

2. Márka videók

Az üzleti videó 12 fajtája - Márka videó
Az üzleti videó 12 fajtája – Márka videó

A márka videók jellemzően egy nagyobb reklámkampány részeként jönnek létre, bemutatva a vállalat hitvallását, küldetését vagy termékeit és szolgáltatásait. A márka videók célja, hogy felhívja a figyelmet cégre, és vonzza a célközönséget.

3. Esemény videók

Az üzleti videó 12 fajtája - Esemény videók

Konferenciát, kerekasztal-beszélgetést, adománygyűjtést vagy más típusú eseményt tartasz? Készíts összefoglalókat, érdekes interjúkat az összejöveteltől.

4. Szakértői interjúk

Az üzleti videó 12 fajtája - Interjú szakértőkkel videókA belső szakértőkkel vagy iparágad vélemény-formálóival készített interjú  nagyszerű módja annak, hogy egyszerre építs ki szakértői státuszt magadnak, és bizalmat a célközönségben. 

5. Oktató vagy “Hogyan Csináld” videók

Az üzleti videó 12 fajtája - Oktató és Hogyan Csináld (How To) videók

Az oktató videók felhasználhatók arra, hogy valami újat taníts meg a közönségnek, vagy olyan alapismereteket adj át, amire szükségük lesz ahhoz, hogy jobban megértsék üzleti tevékenységed és megoldásaid. Ezeket a videókat az értékesítési és szervizes munkatársaid is használhatják, amikor az ügyfelekkel dolgoznak.

6. Magyarázó videók

Az ilyen típusú videó segítségével a közönség jobban megértheti, miért van szüksége termékedre vagy szolgáltatásodra. A magyarázó videók általában bemutatják a problémával küzdő típus vásárlót, akinek a magyarázó videó végére sikerül megoldania gondját terméked, szolgáltatásod segítségével.

7. Animációs videók

Az animációs videók segítségével egyszerűen, de nagyszerűen megértethetsz nehezen megfogható fogalmakat is. Remek formája ez az üzleti videónak, főként a kicsit elvont  termékek, vagy szolgáltatások esetében. 

8. Esettanulmány és Vásárlói Vélemények videók

Az üzleti videó 12 fajtája - Vásárló vélemények és esettanulmányok

A célcsoportod tudni akarja, hogy terméked / szolgáltatásod meg tudja (és meg is fogja) oldani a problémáját. Erre a célra tökéletesek az elégedett, hűséges ügyfelekkel készített videók.  

9. Élő videók

Az élő videó lehetővé teszi, hogy a nézők betekinthessen céged színfalai mögé. Az sem elhanyagolható tény, hogy a nézők 8,1x több időt töltenek élő videók nézésével, nagyobb az elköteleződésük.

Az üzleti videó 12 fajtája - Élő videók
Az üzleti videó 12 fajtája – Élő videók

Az élő közvetítésű interjúk, előadások és rendezvények pedig arra ösztönzik a nézőket , hogy kérdéseket tegyenek fel.

10. 360 ° -os és virtuális valóság (VR) videók

A 360 ° -os videók lehetővé teszik, hogy a nézők minden szögből láthassák a tartalmat, mintha csak ott lennének. Megtapasztalhatnak egy olyan helyet vagy eseményt, mint például az Antarktisz felfedezése vagy találkozás egy kalapácsfejű cápával.

Az üzleti videó 12 fajtája - 360° és VR videók

A VR videó lehetővé teszi a nézők számára, hogy navigáljanak és kontrollálják tapasztalataikat. 

11. Kiterjesztett Valóság Videók

Az ebben a stílusban készült videókban a valós környezetbe virtuális elemeket vetítünk Például: A telefon kameráját a nappalira lehet irányítani, és a kiterjesztett valóság (Augmented Reality, röviden AR) lehetővé teszi, hogy megnézd, hogyan nézne ki a kanapé a nappalidban. 

Az üzleti videó 12 fajtája - Kiterjesztett Valóság Videók

12. Személyre szabott üzenetek

Az üzleti videó 12 fajtája - Személyre szabott üzenet videó

Az ilyen videó kreatív módja lehet egy beszélgetés folytatásának vagy válaszadásnak e-mailben vagy szövegben. Elkészítheted egy fontos találkozó emlékeztetőjét, adhatsz személyre szabott ajánlásokat. 

Forrás: blog.hubspot.com

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Az oldalunkon a latogatói élmény érdekeben cookie-kat használunk.