Videómarketing: mire figyelj 2019-ben?

A videó vitathatatlanul az online világ legszórakoztatóbb és legaddiktívabb tartalma. Tény, hogy a Google szerint a 18–34 éves YouTube feliratkozók fele simán eldobná, amit épp csinál, hogy megnézze valamelyik kedvencének legújabb videóját.

A videó trendek azonban mindig változnak; ami népszerű az egyik évben, már nem biztos, hogy az lesz a következőben. Hogyan használhatod a videó marketinget vállalkozásodban, a márkaépítésben, és a fogyasztókkal való kapcsolattartásban? Íme az az 5 videómarketing tipp, amelyet 2019-ben alkalmazni érdemes.

 

1. Videó az e-mail-ben

Az e-mail-be beágyazott videó előnye, hogy a marketingesek közvetlenül kommunikálhatnak a fogyasztóval, emberközelivé tehetik a kommunikációt, így gazdagítva a fogyasztók meggyőzésére használt média-tárházukat.

Videomarketing | videó e-mail

 

2. Videó a weboldalon

A statikus honlapoknak leáldozott. Az 1990-es évek végén, a 2000-es évek elején az emberek lelkesen látogatták a weboldalakat, minden a tartalomról szólt. A mai kor embere jellemzően azért látogat meg egy weboldalt / webáruházat, mert rákattintott egy linkre valamelyik közösségi oldalon, vagy egy e-mail-ben.

A videó egy másik szintre emeli a weboldalt.  Képzeld el, hogy egy ügyfél rákattint a nyitóoldaladra. Hogyan szeretnéd üdvözölni? Egy statikus, egyszerű oldallal, vagy egy személyes üdvözlő videóval, amely rögtön “játékba hívja” a látogatód?

JÓ TUDNI! A landing page-en (fogadó oldalon) lévő videó akár 80% -kal növelheti a konverziót.

 

3. Élő videó (Live Video): a robbanás

Tudtad, hogy az emberek 80% -a szeretne élő videót nézni egy cégről/márkáról ahelyett, hogy a blogot olvassa, és 82% -a előnyben részesíti az élő videofelvételt a közösségi posztokkal szemben?

Videomarketing | live video | élő videó

Az emberek háromszor több időt töltenek egy élő Facebook-videó nézésével, mint a “sima”, nem élő videókéval. A Facebook értesíti a követőidet, amint élőben vagy. Azt is láthatod, hogy ki néz, és megnézheted a megjegyzéseit. Az élő videó kiváló lehetőségeket kínál a “kérdezz-felelek” akciókra, és az élő interakciókra.

Az élő videó segít az ügyfélnek, hogy kölcsönhatásba lépjen veled, és megismerjen, mint embert. Ez a személyes kölcsönhatás mélyebb hatást teremt, mint bármely nyomtatási kampány. A Live Video segít a kapcsolatok megerősítésében.

 

4. Natív videó

Korábban az egyetlen módja annak, hogy videót jelentess meg a Facebook-on vagy a LinkedIn-en az volt , hogy YouTube-linkeket tettél közzé. Ennek mostanra vége!

Az ún. natív videók olyan videók, amelyeket közvetlenül a közösségi média, például a LinkedInre vagy a Facebookra töltenek fel. A Facebook-on található natív videók 10-szer több embert érnek el, mint a YouTube-linkek.

 

5. On-the-Go Videó

A videotartalmak több mint felét mobiltelefonon nézik, és a mobilon videót nézők 92 százaléka meg is osztja videókat másokkal.

Ez jelentős elmozdulást jelent az asztali számítógép túlzott erőfölényétől a mobil videó irányába, melyet szinte bárhol, bármikor elkészíthetsz, és megnézhetsz.

videomarketing tippek

A jövőben egyre több és több videó készül majd mobilon. Ez persze hatással lesz több, a videókkal kapcsolatos dologra is. Az egyik ilyen a videók formája: a vertikális videók lesznek egyre kedveltebbek. Befolyásolja ez a trend a videók hosszát is. Csak tömören és velősen! Ne legyél hosszabb 1 percnél!

 

 

Tudj meg még többet a videómarketingről! 5 videómarketing trend 2019-re >>

 

 

 

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Az oldalunkon a latogatói élmény érdekeben cookie-kat használunk.