Mi a Vlogging?

Mi a Vlogging?

Az utóbbi időben egyre több helyen találkozhatsz azzal a kifejezéssel, hogy „vlogging” vagy „vlogolás”. Mi is ez az egész „vlog” dolog?

Mi a vlogging?Nem nem, ez nem elírás! Nem „blog”-ról,  „blogolás”-ról van szó. Ennek ellenére a vlogging vagy vlogolás lényegében sokban hasonlít a blogoláshoz.

Ám míg egy blogbejegyzés képekkel, videókkal illusztrált írott tartalom, addig egy vlog esetén egy videóról van szó, amelyben a vlogger (egy „videós blogger”) megosztja egy napját/gondolatát követőivel – akárcsak egy blogger tenné írott formában.

Az ilyen videók eredetileg abból a célból készültek, hogy egy tartalmasabb blogbejegyzést kiegészítsenek, és érdekesebbé tegyék azt, hiszen vannak dolgok, amiket sokkal egyszerűbb videós formában bemutatni, mint körülírni. A vlogging remek módja annak, hogy szerzője – legyen az magánszemély, de akár egy vállalkozás is – nagyobb közönséget érjen el. A vlogok később egyre népszerűbbekké váltak, és mára a vlogolás egy sajátos kulturális jelenséggé nőtte ki magát.

 

Miért vált népszerűvé a vlogging vagy másképp a vlogolás?

Ez nem igazán meglepő, ha figyelembe vesszük a közösségi médián elérhető videók számának gyarapodását és a videós funkciók bővülését.

Mi a vlogging vagy vlogolás,

A videó a legjobb eszköze a közönséggel való élő kapcsolattartásnak, hisz az emberek többsége nagyon vizuális, így az ilyen tartalmakkal lehet a leginkább hatni rájuk. A videós/képes tartalmakat sokkal könnyebb megjegyezni, mint az olvasott bejegyzéseket, illetve az agy sokkal gyorsabban is képes feldolgozni is őket, mint a szövegeket.

Több marketinges használ vizuális elemeket marketinganyagaiban, mint valaha. A videós tartalmakat szívesebben és gyakrabban megosztjuk  ismerőseikkel és barátaikkal. Egyszerűen egyre jobban szeretjük és igényeljük a videókat, ez pedig a következő 1-2 év során rengeteg változtatást eredményez majd az online marketing területén.

 

Milyen előnyöket rejt a vlogging (vagy vlogolás) cégek számára? Vlogging az üzleti életben

Mi a vlogging? Jobb pozíció elérése a keresőkbenA blogoláshoz hasonlóan vlogolás is tartogat lehetőségeket a legtöbb cég számára. A videós tartalmak segítenek nagyobb közönségbázist építeni és jobb rangsorolást elérni a keresők listáján. A blogokkal ellentétben azonban sokkal hatékonyabban használhatók a termékek és szolgáltatások bemutatására és szemléltetésére, ráadásul több érdeklődőt is képesek megragadni.

 

A vlogging vagy vlogolás fontos eleme a 2019-es videómarketing trendeknek is. Vlogging az üzleti életben bővebben itt >>

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Az oldalunkon a latogatói élmény érdekeben cookie-kat használunk.