Így növeld a Youtube nézettséged

Így növeld a Youtube nézettséged

Próbáltad már növelni videóid Youtube nézettségét? Nem egyszerű feladat… Meg kell küzdened az összes videós “cukisággal”, macskás videókkal, stb. Látva a konkurenciát beláthatod, hogy videóidnak nem csupán tájékoztató jellegűnek, de valamiképp szórakoztatónak is kell lennie. Kell valami, ami érzelmileg megfogja a nézőidet. Itt jön 9 ingyenes módja a Youtube nézettség növelésének >>

 

1. Emeld ki a videódat a Youtube oldaladon

Amint feltöltötted a videódat a Youtube-ra, győződj meg arról, hogy az az első oldaladon szerepel, hisz látogatóidnak mindig a legfrissebb videóddal kell találkozniuk először.  Így mindig naprakész, aktuális és releváns leszel.

 

2. Válassz egy jó bélyegképet

Itt dől el minden: megnézik a videódat vagy sem. Olyan ez, mint egy könyv fedlapja. Ha megengeded, hogy a YouTube automatikusan kiválassza videódhoz a bélyegképet, akkor az valószínűleg nem lesz a legfigyelemfelkeltőbb. Sokkal jobb megoldás, ha Te magad választod és fotózod ki videód legmarkánsabb képét, és azt töltöd fel bélyegképnek. Amennyiben lehetséges, válassz egy olyan képet, ahol egy mosolygós ember épp szemkontaktusban van látogatóiddal.

 

3. Legyen a videó címe rövid, de ütős

Próbálj a célközönséged fejével gondolkodni, és olyan címet adni a videódnak, amit magad is beírnál a keresőbe, ha az adott témában keresnél videós információt. Légy rövid, így a teljes cím látható lesz, ami sokkal jobb átkattintási arányt eredményez.

 

4. Válassz SEO-barát címkéket

A Youtube a Google után a második legnépszerűbb kereső, ezért van nagy jelentősége a címkéknek. Szedd össze azokat a szavakat és kifejezéseket, amiket célközönséggel beírna a keresőbe, és légy biztos abban, hogy ezek szerepelnek a videó címkéi között.

 

5. Írj egy jó leírást a videódhoz

A videó leírásában mondj el egy történetet ahelyett, hogy leírnád, miről is szól a videó. A sztorid legyen szórakoztató, keltse fel a nézők érdeklődését.

 

6- Posztold videóidat a közösségi médiában

Az emberek nem klikkelnek rá minden linkre, ami épp a szemük elé kerül a közösségi oldalakon. Érdemes legalább 1 hónapon keresztül rendszeresen kiposztolni a videóidat, és hogy ne lankadjon a közönség figyelme, váltogasd a címsorokat, és a képeket.

 

7. Kérd meg az embereket, hogy osszák meg videóidat

Vedd rá videóid megosztására a közvetlen környezetedet, kollégáidat, családodat, barátaidat, volt kollégáidat… Persze nagy valószínűség szerint többségük nem feltétlenül tartozik a célcsoportodba, de sosem lehet tudni, ki kivel áll kapcsolatban. Próbáld ki, csak kérd meg őket, és magad is meglepődsz, milyen messzire eljuthat videós üzeneted.

 

8. Töltsd fel videódat más nyelveken is

Videód üzenete nem csupán a hazai közönséget érdekelheti. Sokkal több embert érhetsz el azzal, ha lefordított vagy feliratozott videóidat is feltöltöd a Youtube-ra.

 

9. Erősítsd e-mail marketingedet videóval

A videó és az e-mail nagyon jó párosítás tud lenni. Írd be az e-mail tárgymezőjébe a “videó” szót, illeszd be a levélbe videód bélyegképét és máris:

  • 19%-kal nő az e-mail megnyitási aránya
  • 65%-kal növekszik az átkattintás, és
  • 26%-kal csökken a leiratkozók száma

 

Forrás: see3.com; wordstream.com

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Az oldalunkon a latogatói élmény érdekeben cookie-kat használunk.