Hogyan használd a videót a marketingben? | 40 tipp

Hogyan használd a videót a marketingben?

Minden vállalkozás élvezheti az előnyét a videók használatának, még akkor is, ha a legegyszerűbb videókról van szó. Ez ma már nem kérdés: videót használni kötelező.  De hol kezdjük? Itt van 40 hagyományos és “out-of-box” módja annak, amellyel a videó növelheti vállalkozásod hatékonyságát >>

1. Kezdőlap:

Mutasd be magad, és céged olyan személyes, hiteles módon,  hogy az ügyfelek pontosan úgy lássanak Téged és cégedet, ahogyan azt szeretnéd.

2. A Rólunk oldal:

Mondd el a történetedet ugyanazzal a szenvedéllyel, ami miatt belekezdtél vállalkozásodba. Magyarázd el, hogyan indult a vállalkozásod, milyenek voltak a kezdeti lépések, és mi a jövőképed.

3. Csapatodat bemutató oldal:

Használj szórakoztató, rövid videókat, hogy bemutasd munkatársaidat.

4. Rólunk mondták/írták oldal:

“Hiszem, ha látom!” – szól a mondás. Itt az alkalom, hogy a potenciális ügyfelek láthassák a boldog vásárlóid arcát, amint rövid klipekben népszerűsítik céged, terméked, szolgáltatásod.

5. Termék- és szolgáltatási oldalak:

Fogd rövidre a mondandód, és használj videókat, amik bemutatják látogatóidnak, hogy termékeiddel, szolgáltatásaiddal milyen problémákat oldhatnak meg.  Fontold meg ügyfeleid szerepeltetését ezekben a videókban, hogy elmondják saját történetüket.

6. Gyakran feltett kérdések:

Készíts egyszerű, Kérdezz – felelek! formátumú videókat minden gyakran ismételt kérdésről. Így tehermentesítheted kollégáidat, és az ügyfélszolgálatot.

7. Tudástár-videók:

Készíts és gyűjts össze annyi videót, amennyit csak tudsz az iparágaddal, tevékenységeddel kapcsolatban. Ez nagyban emeli a megbízhatóságodat leendő és meglévő ügyfeleid szemében. Itt kapnak helyet az oktató videók, terméket bemutató videó, összehasonlító videók.

8. Közösségi oldalak:

Ne csak szöveges, de videós tartalmakat is posztolj a közösségi oldalakon. Az informális videók közzététele hiteles, emberi módja annak, hogy kapcsolatban maradj a közönségeddel.

9. Céghírlevél:

Na ez az, amit az idők kezdete óta egy lélek sem olvas el a cégnél. Hagyj fel a hagyományos Word-sablonnal, és készíts informális, szórakoztató videókat. Biztos lesz a nézettség!

10. Blogod:

Tarkítsd blogbejegyzéseidet videókkal! Különösen azokat, amelyek érdekes vizuális elemekkel rendelkeznek. Örvendeztesd meg olvasóidat, és motiváld a marketing csapatodat ezzel az új csatornával

11. Súgó és ügyfélszolgálat:

A legtöbb ember vizuális. Így jobban átmegy az infó, ha audiovizuális formátumot választasz a puszta írás helyett.

12. Webináriumok és oktatóanyagok:

Készíts oktató videókat, mely kiokosítják és gazdagítják meglévő és leendő vásárlóidat.

13. Vállalati prezentációk:

Talán egy kicsit több figyelmet fordítasz a külső kommunikációdra, és elhanyagolod a belső közönségedet. Használj videót munkatársaid tájékoztatására és motiválására. 

14. Cégkultúra videók:

Biztosan van a csapatodban néhány tehetséges amatőr videós, akiket megbízhatsz a vállalati események, kirándulások, csapatépítés, stb. filmezésével. Ezekkel bemutathatod vállalkozásod, csapatod életét a színfalak mögött.

15. E-mail kampányok:

Egészítsd ki videókkal az e-mail kampányod. A videó jelentősen növeli a konverziós arányokat.

16. Vásárlási visszaigazoló e-mailek:

Már a vásárlást visszaigazoló e-mailben buzdíthatod ügyfeleidet további vásárlásra informatív videók segítségével.

17. A színfalak mögött:

Ha termékeink kézzel készítettek, érdekes összetevőkből készülnek, vagy látványos gyártási folyamatuk van, mutasd meg! Hagyd, hogy ügyfeleid meggyőződhessenek a minőségről.

18. Termékek bemutatása:

Mutasd meg ügyfeleidnek, hogyan használják termékeidet. Hálásak lesznek érte!

19. Interjúk:

Mutasd meg vásárlóidnak, mi rejlik a színfalak mögött. Készíts interjúkat a termékfejlesztőkkel, minőségbiztosítási osztállyal, avasd be őket a csomagolás, szállítás rejtelmeibe.

20. Felhívás cselekvésre (Call To Action):

Használj ki minden adandó lehetőséget egy kis emberi kommunikációra. Használj rövid (5-10 másodperces) cselekvésre felszólító videókat honlapodon, marketing kampányaidban.

21. Esemény-videók:

Konferenciára, kiállításra, továbbképzésre készülsz? Készíts fotókat és rövid videókat, melyeket utóbb megmutathatsz ügyfeleidnek, partnereidnek.

22. Eseményeket összefoglaló videók:

Konferencián, továbbképzésen vagy? Rögzítsd az új infókat, ötleteket, felismeréseket még frissiben! Egyszerűen használd a konferencia folyosóját vagy rendezvénytábláját, mint a videó hátterét. A kész kisfilmet oszd meg a közösségi hálón és a blogodon.

23. “Kérdezz bármit” videók a közösségi médián:

Szezonális infók, iparági híreket, vagy akár világszintű események – minden téma jó alkalom egy kis “Kérdezz bármit” élő videóadásra a közösségi hálón.

24. “Vendégelőadók” élőben:

Szólaltass meg partnereket, vásárlókat élőben, és oszd meg a közvetítést a közösségi oldalakon.

25. Felhasználók által létrehozott videók:

Adj vásárlóidnak fórumot (vagy akár ösztönzőket), hogy online videókban megosszák tapasztalataikat a termékeddel vagy szolgáltatásoddal kapcsolatban. Ne félj elfogadni a jó, rossz véleményeket. Az emberek értékelni fogják becsületességedet.

26. Videó e-mail aláírások:

Tedd kicsit emberibbé levelezésed videó e-mail aláírással. Néhány másodperc és egy mosolygó arc, ez az, amire szükség van egy meleg, hiteles benyomáshoz.

27. Képzési és Becsekkolós videók:

Könnyítsd meg munkatársaid képzését videókkal. Időt és erőforrást takaríthatsz meg videók használatával, melyek segítenek az új munkatársaknak a papírmunkában, szoftverek letöltésében, stb.

28. Kétirányú videós ügyfélszolgálat:

A korlátlan vásárlási lehetőségek világában az ügyfélszolgálat a király. Használj kétirányú videócsevegést az az ügyfelekkel. Ez lehetővé teszi, hogy ügyfélszolis munkatársaid a saját szemükkel lássák a hibás terméket, és valódi empátiát, megértést közvetítsenek.

29. HR-irányelvek és oktatóanyagok:

A rövid videók nagyszerű módja annak, hogy bemutasd az online HR-szolgáltatások használatát, megismertesd a vállalati irányelveket, stb.

30. Gyors GIF-ek vagy Boomerang-videók:

Legyen az szórakosztató videó, vagy egy új funkció bemutatása, ezek a technikai trükkök tutira felkeltik az érdeklődést.

31. Éves jelentések:

A számok tengerén még akkor is nehéz átrágni magad, ha képben vagy, és érdekelnek az információk. A többiek számára könnyítsd a megértést videós összefoglalóval.

32. Fűszerezd meg a népszerű írott tartalmad:

A jó marketing szakemberek tudják, hogyan tudják újra és újra felhasználni a legnépszerűbb tartalmakat. Alakítsd át az írott tartalmat videóvá, hogy teljesen új életet, új értelmet és új közönséget kapjon.

33. Véleményformálók:

A videó nagyszerű és hiteles eszköze lehet a véleményformálók megszólaltatásának. Az ilyen videókkal megspékelt üzenetek messzebbre jutnak el, mint gondolnád.

34. Közösségi média történetek:

Készíts rövid, szórakoztató videókat, és töltsd fel, oszd meg ezeket rendszeresen. Mindenki várni fogja a sztori folytatását.

35. Az értékesítés támogatása:

Az eladási folyamatba beépített tartalmas és személyes videók nagyban segítik a vásárlói döntéshozatalt.

36. Szerződések:

Tekintsd át és magyarázd meg a szerződést vagy annak egy-egy pontját videóban. A személyes kommunikáció sokat segít, mikor nagy pénzek forognak kockán.

37. Terméktámogatás:

Szinte bármi, amit egy használati útmutatóban leírnál, videóvá alakítható. Az összeszereléstől a hibaelhárításig a videók kiváló információforrásként szolgálhatnak ügyfeleid számára.

38. Termelési videók időkijelzővel:

Kíváncsiak vagyunk, így mindenki élvezi az olyan videót, amely megmutatja, hogyan készülnek a dolgok. Az emberek szeretnek villogni olyan tudással, ami nem közismert, így ezek a videók rendkívül népszerűek, és sokan megosztják.

39. Légi Drón felvételek:

A madártávlatból készült videók lenyűgözőek és szórakoztatóak! Ha az ilyen típusú videók relevánsak vállalkozásod számára, mindenképp érdemes használni.

40. Várakozóterem-videók:

Használd ki az időt, míg ügyfeleid várnak rád! Vetíts nekik videókat a termékekről, a cégről, stb. 

Forrás: impulsecreative.com

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Az oldalunkon a latogatói élmény érdekeben cookie-kat használunk.