8 ok arra, hogy miért használj videót

8 ok arra, hogy miért használj videót

Kétségtelen, hogy a videó marketing egyike a legújabbaknak a promóciós eszköztárban. Lehet, hogy még mindig kétségeid vannak. Tényleg érdemes videókat használni vállalkozásod népszerűsítésére? A válasz egyszerű: igen, megéri. Nem csak azért, mert mindenki ezt teszi, hanem azért, mert a videó az egyik legváltozatosabb és legeredményesebb digitális marketingeszköz. Itt van 8 ok arra, hogy miért használj videót >>

 

1. A videó növeli a konverziókat és az értékesítést

A videók komoly pénzeket hozhatnak. A termékvideó hozzáadása a landing page-hez (céloldal) 80% -kal növelheti a konverziót. A videó közvetlenül értékesítéshez is vezethet. Felmérések szerint 74%-a azon érdeklődőknek, akik megnéznek egy magyarázó-videót VÁSÁROL! Jobb, ha elkezded az izgalmas termék videók készítését már most!

 

2. A befektetés megtérülése remek

A videót használó cégek 83%-a állítja, hogy a videók megtérülési rátája (ROI – Return On Investment) igen kedvező. Jó hír, hogy a videókat nézőket jobban érdekli a videó tartalma, mint annak minősége. Így egy kevésbé profi videó is több, mint a semmi.

 

3. Videó bizalmat épít

A bizalom pedig a konverzió és az értékesítés alapja. A bizalom építésének önmagában célnak kell lennie. A tartalom marketing teljes koncepciója a bizalomra és a hosszú távú kapcsolatok kialakítására épül. Hagyd abba az eladást, és lásd el az embereket érdekes és hasznos információkkal.

Egyes fogyasztók még mindig szkeptikusak a termékek és szolgáltatások interneten történő vásárlásával kapcsolatban, mert félnek a csalástól. Ez jól kezelhető videókkal: a fogyasztók 57% -a mondja, hogy a videók nagyobb bizalmat adtak nekik az online vásárláshoz.

 

4. A Google szereti a videókat

A videók lehetővé teszik a látogatók által a honlapon eltöltött idő növelését. Ez viszont azt jelzi a keresőmotoroknak, hogy a weboldalad jó tartalommal rendelkezik. Van videó a weboldaladon? Akkor 53-szor nagyobb esélyed van arra, hogy a Google első oldalán jelenj meg. Mivel a YouTube  most a Google tulajdonát képezi, jelentősen megnőtt a videók befolyása a helyezésedre.

first-in-google-with-video

 

5. A mobilosok imádják a videókat

A videó és a mobiltelefon kéz a kézben járnak. A fogyasztók 90% -a néz videókat a mobilján. 2013. harmadik negyedévétől a mobil videó nézetek több mint 233 százalékkal nőttek. A YouTube jelentések szerint a mobil videófogyasztás évente 100% -kal emelkedik. Mivel az emberek szeretnek videókat nézni, és az okostelefon-felhasználók száma növekszik, a videóközönség egyre nagyobb és nagyobb.

 

6. A Video Marketing mindent el tud magyarázni

Új terméket vagy szolgáltatást dobsz piacra? Készíts videót, és mutasd meg, hogyan működik. A felhasználók 98% -a megnéz egy magyarázó videót, hogy többet tudjon meg egy termékről vagy szolgáltatásról. Ezért használ a videó marketinget használó vállalkozások 45% -a videót honlapján. 

Próbálsz elmagyarázni egy bonyolult koncepciót? Az animált videók lesz a Te megoldásod! Az animáció életre tud kelteni olyan fogalmakat, amelyeket egyetlen szöveg vagy élő videó sem tud. Az animált videók szórakoztatóak, egyszerűek, könnyen megjegyezhetőek, és MŰKÖDNEK!

 

7. A videó még a leglustább vásárlókat is lázba hozza

Manapság nem érünk rá hosszú termékleírásokat böngészni. A gyorsan emészthető információ a divat, és ez a videó! A modern fogyasztó “akció közben” akarja látni a terméket.

lazy-animal
8 ok arra, hogy miért használj videót | Még a leglustábbak is megnézik!

 

8. A videókat szívesen megosztjuk

Ez igaz, ugyanakkor nem árt észben tartani azt a tényt, hogy az emberek az érzelmeket osztják meg, és nem a tényeket. A felhasználók 76% -a szívesen megosztaná a céges videókat, ha azok szórakoztatóak lennének. Megosztást akarsz a közösségi médiában? Készíts érdekes, szórakoztató videókat. 

Forrás: dreamgrow.com

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Az oldalunkon a latogatói élmény érdekeben cookie-kat használunk.