5 videómarketing trend 2019-re

5 videómarketing trend 2019-re

5 videómarketing trend 2019-re. Ezeket a trendeket érdemes követned 2019-ben vállalkozásod sikerének növelése érdekében.

Régen volt, de még sokan emlékszünk azokra az időkre, amikor a videó elérhetetlennek tűnt a vállalkozások számára. Csak úgy röpködtek a milliók, amikor készültek videó készítés árajánlatok, és akkor a fő műsoridős tévés terjesztés még szóba sem került. Mélyen a zsebébe kellett nyúlnia annak, akik a videó mellett tette le a voksát.

Aztán hirtelen minden megváltozott. Megjelentek az egyre olcsóbb kamerák, a bevállalós fiatalok, akik alig várták, hogy klippeket forgathassanak, és akkor a hiper-szuper okos telefonokat még nem is említettük.

A videó tartalom nem csak elérhetővé, de egyre elengedhetetlenebbé vált a mindennapokban csakúgy, mint a cégek életében, reklám tevékenységébe.

 

5 videómarketing trend – 2019

1.“Vlogging” az üzleti életben

Mi a vlogging vagy vlogolás,A Vlogging hatalmas lett a YouTube-on. A Vloggerek a mindennapi életük több aspektusát filmezik, legyen ez akár hétköznapi, mint pl. reggelikészítés, vagy izgalmas, mint egy nyaralás. A vállalkozások és a vállalkozók az utóbbi időben lassan behatoltak a vlogging világba; és 2019-ben várhatóan a céges vlogging még népszerűbbé válik.

Mi ennek az oka? A Vlogging bepillantást enged a nézőknek az életedbe, vállalkozásodba, és segíthet abban, hogy jobb kapcsolatot alakíts ki a közönséggel.

Kapcsolódó cikkünk: Mi a “Vlogging”?

 

2. Élő videó (Live Video)

2019-es videomarketing trendek - Live video / Élő videóAz élő közvetítés szerepe olyan platformokon, mint Instagram Live, Facebook Live, a Youtube és a Twitch, 2019-ben akár a négyszeresére is nőhet, és ez vonatkozik az üzleti életre is.

Élő videó esetén a nézők úgy érzik, hogy közvetlenül hozzájuk szólnak, rendszerint bekapcsolódnak a beszélgetésbe a valós idejű megjegyzésekkel és kérdésekkel. Erre persze ügyesen ösztönözni is lehet őket az élő videó (live video) során, így a nézők tovább és nagyobb elkötelezettséggel nézik a “műsort”.

A vállalatok élő videót használhatnak új termékek, használati útmutatók bemutatására, webináriumok szervezésére, kérdezz-felelek tanácsadásra, interjúk, élő túrák lebonyolítására, stb.

 

3. 360 fokos videók

5 videómarketing trend 2019-reAmióta csak megjelentek a 360 fokos videók a piacon bebizonyosodott, hogy igazán egyedülálló és interaktív élményt nyújthatnak, így és a marketingben való felhasználásuk a következő évben tovább fog növekedni. A 360 fokos videó egy fantasztikus módja annak, hogy a közönség tagjait egyedülálló élményben részesítse. 

Etek a videók nyilvánvalóan nagyszerűen használhatók utazási irodákban, de számos más iparágban is felhasználható. Ilyenek például az ingatlankereskedők, a kiskereskedelem, a rendezvényszervező irodák, a múzeumok és galériák, autókereskedések stb.

 

4. TV reklámok helyett Youtube hirdetések

5 videómarketing trend 2019-reA televízió volt az a hely, ahol a cégek előszeretettel hirdettek, hisz több ezer embert érhetnek el a saját nappalijukban. 2019-től azonban egyre kevesebb cég fogja pénzét TV-hirdetésekre költeni, és inkább a Youtube-hirdetésekre vált, melyek nem csak olcsóbbak, mint a legjobb idejű TV-hirdetések, de több embert érnek is el. Ugyanis a  Google által megbízott Nielsen cég tanulmánya szerint egy átlagos héten a YouTube több 18 feletti nézőt ér el fő műsoridőben, mint bármelyik kábeltévé.

 

 

5. Virtuális valóság (Virtual reality)

% új videómarketing trend 2019-re | Virtual reality | Virtuális realitásA virtuális valóság sok vállalat számára még mindig újdonság, de 2019-ben várhatóan egyre nagyobb teret nyer majd, és számos vállalkozás számára elérhetőbb lesz. A statisztikák szerint 2020-ra a virtuális, és a kibővített valóság gazdasági hatása várhatóan eléri a 29,5 milliárd dollárt.

Lowe cég (amerikai vállalat, lakásfelújítások) élő példa arra, hogy a vállalat virtuális valóságot használ, hogy megtanítsa ügyfeleinek, hogyan kell átalakítani otthonukat. Egy VR berendezés segítségével megtanulhatjuk, hogyan kell csempézni, festeni, stb.

 

 

 

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Az oldalunkon a latogatói élmény érdekeben cookie-kat használunk.