Pinterest, az új őrület! Te már használod?

Pinterest - Hogyan használd?Te is egyre többször találkozol a Facebook-on a Pinterest nevével? De vajon tudod-e, mire jó és mennyi előnye van? Jöjjön egy kis áttekintés >>

 

Ha pár szóban próbáljuk összefoglalni, akkor talán virtuális üzenőfalnak, képgyűjteménynek vagy akár inspirációs falnak lehetne nevezni. A fejlesztők a hagyományos parafa táblákra rajzszögekkel feltűzött papírfecnik hangulatát próbálták megteremteni, mindezt a virtuális térbe átültetve. A Pinterest egy olyan közösség, mely képek útján köti össze a világot.

 

Pinterest alapok – Hogyan kezdjünk hozzá?

Pinterest - Pin ItFelhasználóként tematikus táblákra rendezhetjük a nekünk tetsző képeket, ehhez pedig bármilyen forrásból gyűjthetünk anyagot (internet, a saját merev lemezünk, illetve a Pinterest-en található gyűjtemények). A képeket a kitűzhetjük (pinnelhetjük) a tábláinkra (boards). A táblák száma végtelen, saját magunk nevezhetjük el, sorolhatjuk be különböző témakörökbe. A Pinterest felhasználói egyetlen nagy közösséget alkotnak, így természetesen láthatjuk másik tábláit, és a nekünk tetsző képeket néhány kattintással át is tűzhetjük a saját tábláink egyikére.

Miért jó a Pineterest?

Ha még eddig nem kaptál volna kedvet, foglaljuk össze a további előnyöket, és ne hagyjuk ki a számokat sem!

A Pinterest 2010-ben indult,  2,5 milliárdnyi oldalmegtekintést tud felmutatni úgy 100 millió felhasználótól és nagyobb hivatkozási forgalmat, mint a Twitter, a LinkedIn, a Facebook és a Google+ együtt!

Követhetsz embereket (vagy akár csak táblákat is!), ebből következik, hogy Téged is követhetnek, áttűzheted vagy csak szeretheted (igen, itt is lehet lájkolni!) mások képeit. Így szépen fokozatosan kialakul körületted egy inspirációs közösség, megtalálhatod a hasonló érdeklődési körű embereket. Minden neked tetsző dolgot egyszerűen kitehetsz az arra fenntartott tábládra.

Az ember döntő többsége vizuális, és kedveli az esztétikus, vicces, vagy informatív képeket, videókat. …és ezeket szívesen meg is osztja! Itt a titok! Minden cégben vannak fotók, videók, már csak láthatóvá, lájkolhatóvá, megoszthatóvá kell tenni ezeket. Hisz a vállalkozások egyik legnagyobb problémája nem más, mint a láthatóság, és a virál terjedés! Erre remek eszköz a Pinterest.

A Pinterest egyik legnagyobb előnye, hogy nem csupán a képet őrzi meg, hanem a képre kattintva a forrást is. Azaz emlékeztetőként használhatod a tárolt információkhoz.

 

Pinnelés, azaz kitűzés

Nagyon egyszerű. A könyvjelzősáv eszköztárába be kell húzni egérrel a ‘Pin it’ gombocskát. Ezután ahol megtetszik egy ötlet, egy kép, egy recept, egy könyv vagy bármi, csak rá kell nyomni a erre a gombocskára, és máris választhattok, hogy melyik táblátokra tűzitek ki.

Pinterest - 176 millió regisztrált tag, 100 millió felhasználó, 85%-uk hölgy

Pinterest – 176 millió regisztrált tag, 100 millió felhasználó, 85%-uk hölgy

 

Regisztráció a Pinteresten

Az oldalra meghívóval lehet regisztrálni, a nyitóoldalt felkeresve rögtön ezt ajánlja fel egyébként. Ez általában másnapra megérkezik, de van akinek pár óra, vagy pár nap alatt. Tehát ez kicsit változó, de ha van már Pinterestes ismerősöd, tőle kérhetsz meghívót, így nem kell várakozni. Fontos még, hogy a profilodat Facebookon vagy Twitteren keresztül tudod létrehozni.

Hogyha kedvet kaptál, ne késlekedj, kapcsolódj be Te is a képgyűjtők világába.

Nem csupán képeket oszthatsz meg a Pinteresten, de pinelhetsz videókat, termékleírásokat, sőt kitűzheted a blogodat is! Nézd meg a Reklám Rajzfilm Videó Pinterest tábláit >>

PIN-re fel!

 

6 top tipp a Pinterest marketinghez – Így használd a Pinterestet vállalkozásod fellendítésére >>

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Az oldalunkon a latogatói élmény érdekeben cookie-kat használunk.