Pinterest marketing – 6 top tipp

pinterest-marketing-for-businessPinterest Marketing – 6 top tipp a Pinterest marketinghez – Nem megy úgy a Facebook marketing, mint szeretnéd? Próbáld ki a Pinterestet marketing céljaid eléréséhez! Lássuk, mi kell ehhez? Így használd a Pinterestet vállalkozásod fellendítésére >>

 Itt az idő beszélni kicsit a Pinterestről, mivel ez már nem az egyik közösségi oldal a sok közül, hanem az egyik legjobb közülük! Az egykor a  Facebook és a Twitter mögött „kullogó” Pinterest már havi 100 milliós látogatót tudhat magáénak, amelyet talán csak a Tumblr előz meg. Persze sokan gondolják, hogy a Twitter se népszerű nálunk, a Pinterest miért is lenne az, hiszen a Facebook egyeduralmát nehéz megtörni, ennek ellenére egyre többen csatlakozunk az oldalhoz.

Pinterest adatok – 2015. december:

  • 100 millió aktív felhasználó
  • 176 millió regisztrált felhasználó
  • a felhasználók 85%-a hölgy

     

A közösségi oldalon nem csak képek, receptek, ruhák között válogathatsz, hanem üzleti célra is tökéletes fórumnak bizonyul olyannyira, hogy üzleti oldalt is indíthatsz (Pinterest for Business). Vizuális tartalmai miatt könnyen fogyasztható, ezért sok embert vonz, ráadásul Te magad állíthatod össze azokat a tartalmakat, amiket látni szeretnél. 70 milliós közönségét könnyen saját hasznodra fordíthatod, ha tudod, hogyan is kell azt csinálni.

 

Hogy működik a Pinterest?

Működési elvét tekintve az oldal olyan, mint hatalmas üzenő táblák gyűjteménye. A felhasználók ezeket a táblákat generálják, ’’kitűzik’’ rá a nekik tetsző tartalmakat és más táblájáról is vesznek át képeket. A felhasználók maguk közt terjesztik az oldal tartalmait, de miért is jó ez Neked? Az ember szereti a vizuális tartalmakat, szeret szép képeket nézegetni más emberekről, ételekről, tájakról, stb. Ezt már megtapasztalhattad a Facebook-on is. Saját magunk választhatjuk ki azokat a tartalmakat, amiket látni szeretnénk és mivel egyre több oldal kezdi használni a like és +1 gombok mellett a Pinterest Pin It gombját, ezért még nagyobb az esélye, hogy olyasvalamire bukkansz egy oldalon, ami később Neked köszönhetően lesz népszerű. A Pinterest marketing lényege tehát: a cél, hogy minél többen pinneljék tartalmaidat.

 

Minden pin hivatkozás a kép eredeti címére, ami a Te esetedben saját oldaladra mutató link, így minden egyes kép potenciális látogatókat küldhet weboldaladra. Az ilyen egyszeri látogatókból lesznek jövőbeli vásárlóid és hűséges rajongóid. Ha képeid nem csak a rajtuk szereplő termék miatt érdekesek, de szépek, azokat mások is kitűzhetik tábláikra, így tovább nő az esélye annak, hogy azt más is látni fogja, tehát tartalmaid maguktól, ‘virál’ fognak terjedni.

Pinterest Marketing Platform

Pinterest Marketing Platform

 

Mi jó neked a Pinterest marketingben?

Az elsődleges célod, hogy sok követőt találj magadnak az oldalon, akik hűséges rajongói bázisod alapjait képzik majd. Ennek alapfeltétele, hogy létrehozz egy mutatós fiókot saját vagy céged nevében.

Érdemes Pinterest közösségi gombot is elhelyezni oldaladon és email-ed aláírásában, hírleveledben. Ez a két kicsi, de fontos dolog még sokat tud segíteni a jövőben.

 

Hogyan lehetsz népszerű a Pinteresten?

Mivel itt minden a külsőről szól, olyan tartalmakat tegyél közzé, amelyek minősége és felbontása kiváló: ez lehet fotó, illusztráció, infografika, de akár videó vagy blogbejegyzés is.

A Pinterest nem fogja helyetted eladni termékeidet, azonban tökéletes lehetőséget nyújt számodra. Az, hogy a képek oldaladra mutató linket hordoznak önmagában ütőképes fegyver, azonban azoknak csábítónak is kell lenniük, hogy kattintásra késztessenek. Persze attól, hogy rengeteg képet teszel közzé termékeidről, még nem feltétlenül leszel egy csapásra népszerű. Van pár egyszerű lépés, amit érdemes követni.

6 top tipp a Pinterest marketinghez

 1 –  Készíts egyedi táblákat!

Adj figyelemfelkeltő nevet tábláidnak (valami jobbat a ‘képek’, ‘Jó ruhák’ elnevezéseknél)! Így sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy még többen nézik majd meg. Nem csak termékeidet érdemes táblára gyűjteni, hanem olyan tábla létrehozása is jó ötlet lehet, ahol követőidnek vicces, szép vagy céged arculatához illő képeket gyűjtesz, így lesz még egy ok, amiért érdemes téged követni. Vannak videóid is? Azokat is tűzd ki a tábládra! Nézd meg, mi hogy csináltuk a Reklám Rajzfilm ügyfeleinek készült videókkal >>

2 –  Legyenek minőségi képek és videók a tábláidon!

Mivel a Pinterest a képeken alapszik, ezért azok minősége nagyon fontos. A feltöltött képek mérete legyen legalább 800×600-as.

3 –  Képeid, videóid legyenek megoszthatóak!

Képeid, videóid megoszthatóságát több módon is biztosítanod kell. Ne tegyél rájuk vízjelet vagy logót, ne írj a címébe árat vagy cégnevet, mert így kisebb lesz az esélye, hogy tovább osztják. Itt nem az ár adja el a terméket, hanem a róla készült kép.

Pinterest Marketing - Jó minőségű képek, bőséges leírás, jó megoszthatóság

Pinterest Marketing – Jó minőségű képek, bőséges leírás, jó megoszthatóság

4 –  Legyen bőséges a leírás!

Ha szeretnéd, hogy sokan lássák képeidet és videóidat, jó leírást kell adnod nekik a megfelelő kulcsszavakkal. Ezzel növeled esélyét a nagyobb elérésnek és weboldaladra történő látogatásoknak.

5 – Jutalmazd meg követőidet!

Amennyiben költségvetésed megengedi, ossz ki díjakat, kedvezményeket, ajándékokat a képeidet, videóidat legtöbbször megosztó követőid között. Nem kell nyereményjátéknak lennie, nem kell előre meghirdetned, elég ritkán megtenned, így az oldal szabályzatát sem sérted, mégis jutalmazod rajongóidat.

6 –  Tartsd a kapcsolatot rajongóiddal!

Egy jó kép akár hetekig is körbejárhat a Pinteresten, így rengeteg komment érkezhet rájuk, így fontos, hogy mindig találj időt a válaszadásra. Fontos, hogy ne csak termékeid pinnelésével kezdj, hanem vicces, könnyed tartalmak postolásával is. Próbáld meg te is kitűzni az éppen népszerű tartalmakat, ezáltal többen felfigyelnek majd rád és követőket szerzel majd. Te is visszakövetheted követőidet, így érezhetően közvetlenebb kapcsolatban leszel velük, néha kommentelj képeikre, videóikra, repinneld az ő képeiket, vagy videóikat saját személyes megjegyzéseiddel.

 

A Pinterest az egymás között megosztott tartalmakon alapul, ahol minden percben képek millióit osztják meg, de ez téged ne ijesszen meg, hiszen te is könnyedén bekerülhetsz az oldal vérkeringésébe egyedi tartalmaiddal. Használd ki a Pinterest előnyeit és nézd, hogyan válik hasznodra az üzleti életben is.

Pinterest, az új őrület! Te már használod? >>>

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Az oldalunkon a latogatói élmény érdekeben cookie-kat használunk.